Fel!

Athena Intézet - az új III/III

2013-ban újra van "rendszeres megfigyelés",  "veszélyességi fokozatok" , "kockázati szintek", és újra megbarátkozhatunk az "ellenséges propaganda akció" kifejezésekkel.

Nem, a kedves olvasó most nem az Állambiztonsági Levéltár egy poros aktáját láthatja blogunkon kivonatolva, hanem az Athena Intézet elnevezésű, "szélsőséges és extrémista csoportok kutatásával foglalkozó független és tudományos" csoport által használt nyelvezetet.

A szervezet - megirigyelve az egykori III/III-as ügyosztály "sikereit és hatékonyságát", az általuk szélsőjobboldalinak tekintett csoportok és szervezetek felmérésébe kezdett. Ez a "kutatás" egyszerre roppant szórakoztató a benne olvasható nettó ostobaságok miatt és kifejezetten tanulságos az utóbbi évtizedek balliberális kettő mércéjét ismerve.

Az intézet több mint három éve tartja nyilván a Magyarországon működő "extrémista" csoportokat és követi aktivitásukat.  Úgynevezett gyűlöletcsoport térképükön a Magyarországon működő extrémista szervezetek szerepelnek, amelyek négyes, vagy annál magasabb szintű kockázati besorolással rendelkeznek.

A csoport tevékenysége, módszere és főleg nyelvezete kínosan ismerős lehet a posztkádári Magyarországon, az idősebbek még jól emlékezhetnek az olyan unalomig ismételt elcsépelt frázisokra, amelyek érdekes módon visszaköszönnek a nagyon független és nagyon tudományos csoport „tanulmányaiban”. Az általuk „rendszeres megfigyelés alá vont” csoportokat „veszélyességi fokozatok” és „kockázati szintek” szerint csoportosítják. Feljegyzik az „extrémista szervezetek” minden „ellenséges propaganda akcióit” is. (Hogy kivel/mivel ellentétes, azt a legtöbbször meg sem említik. ’89 előtt se szerepelt a III/III-as jelentésekben, hiszen egyértelmű volt: „velünk”, a hatalommal ellenséges.)

Ezekért a hamisítatlan vamzerházmester-nyelven írott fogalmazványokért ’71-ben simán járt volna a Szocialista Hazáért érdemrend. Ma „csak” különböző amerikai ösztöndíjak, nagykövetségek (brit, norvég és holland)  és nemzetközi szervezetek támogatása az ügynök munkájának bére.

Az intézet irányelveit megfogalmazó összefoglalóban minden harmadik mondatban előfordul a „független” kifejezés.  Zsúfolt liftekből ismerjük a jelenséget, hogy mindig az fingott, aki először rávágja, hogy „nem én voltam”. Nos, Athénáéknál sincs ez másképp.

Főmunkatársaik között találhatjuk Meszerics Tamás LMP-alapító választmányi tagot, Szelényi Zsuzsannát, a Horn-kormány miniszteri biztosát, az Együtt 2014 alapítóját, a Haza és Haladás Egyesület képviselőjét, valamint Domina Károlyt, pályáját a Gyurcsány-kormány alatt gründolt Demokratikus Átalakulásért Intézeténél kezdő, mindenben és mindenkiben szélsőjobboldali cigánygyilkost vizionáló „szakértőt”.

Az intézet tehát pont annyira független, mint amennyire már első pillanatra tűnt. Semennyire. A valóságot sajátosan elkenegető, ok-okozati összefüggéseket még véletlenül sem felhozó, a "semmiből előkerülő" szélsőjobboldal tombolását mániákusan hajtogató, reménytelenül posztkádári társaság ugyanis nagyon is érdekelt abban, hogy a hazai "szélsőjobboldali veszély" továbbra is valós rizikófaktor legyen. Elvégre az intézet létjogosultsága ezen múlik. Pontosan úgy, ahogyan az ÁVH-nak, majd a III/III-nak is futószalagon kellett gyártania a „népi demokrácia megdöntésére irányuló” összeesküvéseket – pontosan ugyanebből a motivációból.

Ezért aztán Domináék nem restellnek különböző, pár főből álló, valódi cél és tartalom nélküli bohócszervezeteket is listára venni, amelyeket még a sarki Horgony borozóban sem vesznek komolyan.  (Mint például a saját becslésük szerint is mindösszesen 30 tagot számláló Magyar Nemzeti Arcvonal, vagy a különböző helyi kocsmaszkinyó csoportok). Mindegy, csak a fasizmus-terv teljesüljön. Az nem lehet, hogy Magyarországon nincs számottevő demokrácia-ellenes erő, ha nincs akkor csinálni kell, elvtársak, használja a fantáziáját bátran mindenki

Annyira azonban soha nem lehet szűkös az extrémizmus-felhozatal, hogy a listára szélsőbalos csoportok is felkerüljenek. Rajtuk ajróper liberális körökben csak jóindulatúan mosolyogni szokás: „aranyos gyerekek, csak, hát olyan kis idealisták.”. A „gyűlölet-bűncselekmények” közül nem maradhat ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület avasi járőrözése, vagy egy fővárosi zsidó vezető „szóbeli inzultálása” – ám még véletlenül sem kaphat helyet a listán a templomok, keresztény temetők, útszéli keresztek, vagy épp Horthy-szobrok meggyalázása. Az csak amolyan összekacsintós csibészség, mi is voltunk fiatalok, elvtársak…

Széljegyző - Jobbegyenes

ABOUT THE AUTHOR
 • SZKR
 • Letöltések
 • Címkék
Hosszabb szünet után jelentkezik újra a Hadak útján, a Szent...
hétfő, november 23, 2015 - 15:05
Letölthető a legutóbbi Napvágás adás  Szent István intelmein...
szerda, október 7, 2015 - 14:18
Julián-Alpok, Szlovénia. Ma egy túristaparadicsom, a hegymás...
péntek, szeptember 25, 2015 - 19:00
Incze Béla és Barcsa-Turner Gábor vármegyés vezetők műsora e...
hétfő, szeptember 21, 2015 - 14:07
Az idei évben is a Szent Korona Rádió ott volt a hazafias re...
szombat, szeptember 5, 2015 - 09:20

Most hallható

 • 09:03:43 Thy Catafalque - Kel keleti szél
 • 08:57:11 Egészséges fejbõr - Magyarország
 • 08:54:35 Szkítia - Az én szívem mikor dobban
 • 08:50:36 FankaDeli - Újraszülettem
 • 08:43:24 Waszlavik László - A szegedi vasútállomáson, Nyílnak, nyílnak a mezei virágok
 • 08:40:18 Hungarica - Honszerelem
 • 08:36:10 Nemzeti Hang - Szép Erdély
 • 08:33:23 Titkolt Ellenállás - Romokban
 • 08:31:05 Romantikus Erõszak - Tovább viszem
 • 08:30:17 Berecz András - Szomorú halász

Bejelentkezés

Kövess minket!
 • Twitter
 • Facebook
 • Linkedin
 • Vimeo