Fel!

Egy nap a sport jegyében - Beszámoló a Nemzeti Grundról

Immáron negyedszer és hagyományosan rendben zajlott le a Nemzeti Grund Maglódon, múlthét szombaton. A rendezőség egészét leginkább a mostoha időjárás tette próbára a nap során. De ennek ellenére nem maradt el az érdeklődés, és ahogy az eső csendesedett, úgy érkeztek az emberek is, a maglódi Árpád parkba, ahol számos programmal elfoglalhatták magukat. A délelőtt folyamán sajnos csak a fedett területen lévő foglalkozások üzemeltek, a bőséges égi áldás miatt.

Ezek közül is leginkább a gyereksarok aratott sikert, ahol kézműveskedhetett az apraja-nagyja. A színpad mögött a szakácsok jóvoltából már 11 órakor belengte a teret a finom gulyás illata mire elkezdődött a vetélkedő. Mivel a bőséges hagymás-zsíros kenyér reggeli kellő erőhöz juttatta a résztvevőket. Az ebéd még váratott magára. Először az erős-ember választáson esett túl a csapatok egy-egy kiválasztott résztvevője, amiben a maglódi súlyemelők segédkeztek. Idén a harcművészeti vetélkedőszám a maglódi Kerecsensólyom SE jeet kune doosain kívül, a helyi karatésok tagjai részvételével színesedett. Itt az elvárások már nem az erőre, inkább az ügyességre fektették a hangsúlyt. Ötletes ám egyszerű alapgyakorlatokat kellet tejesíteni a játékosoknak, hogy plusz pontokat szerezhessenek. A táncház jól megtornáztatta nemcsak a testüket, hanem a memóriájukat is a vállalkozó szellemű csapattagoknak. Ugyanis Gyuri bácsi, a versenyszám szervezője, idén is meglepetéssel szolgált, méghozzá rábaközi dussal kellet bizonyítani, hogy megállják a helyüket. Koradélután a tánctól jól kimelegedve pótolhatták energia szükségleteiket a zseniális lencsegulyással a  vetélkedők illetve a szurkoló vendégsereg is egyaránt.


Miután az üst teljesen kiürült és a nap sugarai is előbújtak a felhők mögül, Bódis Gergely solymász lenyűgöző előadását hallgathattuk meg, és közben bemutatóját láthattuk, mely közönségsikernek bizonyult.


A nap további részében természetesen nem maradhatott el a kispályás foci sem, amit már ragyogó időben játszhattak a csapatok. Ez után a hagyományőrző sátorban és a mellette lévő íjászpályán, majd végül a rovásírásban és a vármegyéink földrajzi ismeretében kellet bizonyítania még a játékosoknak. A hagyományőrző sátor egész nap változatos programokkal szolgálta a kiérkezőket, akik vívhattak pufi karddal, dobhattak zokni gombóccal célba, illetve volt fánkevő- és íjászversenyen a gyerekeknek, akiket betyárok és végvári vitézek is szórakoztattak.

 


Délután öt órára sikerült összesíteni az eredményeket, és ezután következett az eredményhirdetés, díjkiosztó. Az idei bajnokcsapat, akik hazavihették a vándorkupán kívül, a bajnokok pólóit is, a HVIM lett. Őket követték másodikként a vándorkupát elvesztő Szesz +Sz csapat. A harmadik helyért járó díjon és ajándékcsomagon a maglódi Képviselők csapata és a Jobbik IT osztozhatott azonos pontszámuk miatt. Az idei Grundnak voltak külön díjazottjai is, amivel egyben tisztelgett is a maglódi nemzeti oldal elveszített bajtársai előtt. A Fazekas László díjat idén Laczkó Dávid, a Szabácsik Béla díjat Simon Viktor, az Offela Zoltán díjat pedig Balogh Csaba tudhatta magáénak az év közben nyújtott kiemelkedő hazafias tevékenységüknek köszönhetően. A hangulatért a Grund porond mestere, Simon István felelt, aki esélyt sem hagyott az unalomnak. A napközben szóló talpalávalót Farkas Róbert válogatása és a Nevesincs zenekar szolgáltatta.

A díjak mellé járó ajándékcsomagokat Csuka Péter szakács-korcsmárosnak, az étekbe valókat az Ator maglódi hentesüzletnek köszöni meg a IV. Nemzeti Grund rendezősége. Jövőre is várjuk szeretettel a sportolni és szórakozni vágyókat.

HVIM Hírszolgálat

A hivatkozásra kattintva érhető el a rendezvény képgalériája: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.891643907573098.1073741832.699...

ABOUT THE AUTHOR
 • SZKR
 • Letöltések
 • Címkék
Hosszabb szünet után jelentkezik újra a Hadak útján, a Szent...
hétfő, november 23, 2015 - 15:05
Letölthető a legutóbbi Napvágás adás  Szent István intelmein...
szerda, október 7, 2015 - 14:18
Julián-Alpok, Szlovénia. Ma egy túristaparadicsom, a hegymás...
péntek, szeptember 25, 2015 - 19:00
Incze Béla és Barcsa-Turner Gábor vármegyés vezetők műsora e...
hétfő, szeptember 21, 2015 - 14:07
Az idei évben is a Szent Korona Rádió ott volt a hazafias re...
szombat, szeptember 5, 2015 - 09:20

Most hallható

 • 09:03:43 Thy Catafalque - Kel keleti szél
 • 08:57:11 Egészséges fejbõr - Magyarország
 • 08:54:35 Szkítia - Az én szívem mikor dobban
 • 08:50:36 FankaDeli - Újraszülettem
 • 08:43:24 Waszlavik László - A szegedi vasútállomáson, Nyílnak, nyílnak a mezei virágok
 • 08:40:18 Hungarica - Honszerelem
 • 08:36:10 Nemzeti Hang - Szép Erdély
 • 08:33:23 Titkolt Ellenállás - Romokban
 • 08:31:05 Romantikus Erõszak - Tovább viszem
 • 08:30:17 Berecz András - Szomorú halász

Bejelentkezés

Kövess minket!
 • Twitter
 • Facebook
 • Linkedin
 • Vimeo